WOD/KLASSPASS

WOD

 

vad är wod?

WOD – Workout Of the Day.

WOD är begreppet som CrossFit-utövare använder när de talar om vad de vad de ska träna under dagen och är helt enkelt själva träningspasset. 

Gruppassen på YesBox innehåller konstant varierad funktionell träning. Passen är inspirerade av CrossFit och bygger på funktionella övningar. Syftet med våra träningspass är att du ska märka att det är träning som faktiskt gör skillnad. Vi jobbar mycket med progressioner, dvs. olika övningar beroende på din individuella nivå och förmåga. Alla kan träna hos oss och det krävs ingen som helst tidigare erfarenhet av liknande träning.

 I en WOD blandas ofta styrketräning och gymnastiska övningar med mer högintensiv träning. Det förekommer övningar med skivstång som frivändningar, ryck, knäböj och marklyft, men också övningar övningar som gör oss starkare och smidigare på annat sätt samt rena konditionsövningar som rodd, cykel och löpning.  

WODKOMPIS

WODkompis finns på facebook. Där kan du hitta träningskompisar som vill köra en WOD ihop. 

 Det handlar om gemenskap, vänskap och att ha fantastiskt roligt tillsammans. 

YesBox – Wodkompis är en Facebookgrupp för alla medlemmar som tränar på YesBox. 

Tanken med gruppen är att du som medlem ska kunna hitta träningskompisar vid sidan om de instruktörsledda  gruppassen.

 Det är ett tillfälle för gemenskap, det är ett tillfälle för att ha roligt tillsammans.

Glöm inte tagga #yesboxwodkompis

“WODkompis” är lite som högstadiets hela havet stormar möter polsk riksdag, förklätt i något som oftast liknar CrossFit. WODkompis kan också beskrivas som löst sammansatta träningssammankomster utan tydlig ledare där vi som deltar är de som kommer med idéer om hur passet ska se ut.”

Tillsammans skapar vi magi och stunder att minnas för livet. 

WOD/KLASSPASS

Vi  erbjuder en rad olika klasspass eller WOD:ar med olika innehåll. 

Detta gör att vi kan erbjuda en allsidig träning samt möjligheten för dig att hitta just det eller de pass som passar dina behov.  

 

 

 Funktional Fitness – Varierad funktionell träning.  Passen innehåller styrkelyft, tyngdlyftning, gymnastik, strongman och konditionsträning.

Passet inleds med en kort genomgång, därefter en gemensam uppvärmning, sen styrka eller gymnastik och till sist en mer konditionsfokuserad  avslutning.

Träna med Coachen – Pass med fokus på flås. Coachen som håller i passet går igenom alla övningar och håller i en lättare uppvärmning och tränar därefter tillsammans med passdeltagarna. 

Styrka – På de här passen har vi fokus på att lyfta vikter och muskelkontakt. Vi kör olika övningar varje gång. Fokus ligger antingen på över- eller underkropp. Det är ingen WOD på tid eller någon konditionsträning. 

 

HIIT – En förkortning av High Intensity Interval Training. De här passen är alltså högintensiv intervallträning.

Passen ser olika ut varje gång. Vi använder oss av den utrustning som finns i boxen och övningarna är enkla att utföra.   

3D – Träning utgår från kroppens tre rörelseplan; sidled, framåt, och rotation. 

På de här passen  utför vi gymövningar med variationer som medför att vi utmanar vår rörlighet och styrka i olika vinklar. 

Syftet med 3D är att skapa en god rörlighet, koordination, balans och styrka.

3D är också ett bra komplement till annan träning då den är skadeförebyggande och stärker kroppen.